Hlavní obsah

Soud: expolicista manželku a jejího milence nezavraždil

Právo, Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Po téměř dvou letech od záhadného úmrtí manželky policisty Petra Fencla a jejího milence v Chocenicích na Plzeňsku se kauza uzavírá. Plzeňský soud Fencla ve čtvrtek zprostil obžaloby z vražd.

Článek

K vraždám mělo dojít v noci z osmého na devátého července 2003 v domku Milana Špačka, u kterého Fenclová v tu dobu bydlela.

"Manželku udeřil pěstí a kopancem do hlavy a pak ji potopil hlavu do vody ve vaně. Jejího milence zabil nezjištěným způsobem a tělo ukryl neznámo kam. Aby zahladil stopy, pokusil se dům podpálit tak, že otevřel ventil plynového sporáku, na podlahu rozlil benzín a zapálil," tvrdila žalobkyně Jiřina Kokožková.

Oheň dům nezničil a sám uhasl. Mrtvou ženu v domu nalezl o šest dní později čtyřiašedesátiletý otec zmizelého muže. Ten se tam šel podívat, protože syn se mu dlouho neozval.

Fencla zatkli za tři měsíce. Nejdříve ho obvinili z vraždy ženy a později stíhání rozšířili i o vraždu Špačka, jehož tělo se doposud nenašlo. Podle státní zástupkyně stála za vraždami Fenclova žárlivost, protože jeho manželství v době neštěstí procházelo krizí. Nakonec ale obžaloba neshromáždila dost důkazů.

Ve výpovědích byly rozpory

Svědek Jarolsav Bajer např. tvrdil, že Fenclovou a jejího milence Špačka s malou dcerkou Denisou viděl ještě pohromadě 9. července 2003 dopoledne v Blovicích. To už podle státní zástupkyně měli být Fenclová a Špaček mrtví.

Navíc během vyšetřování další svědci potvrdili, že v tu dobu byla malá Denisa už u Fenclovy babičky v Rokycanech, která ji hlídala, než si ji Fencl vyzvedl a odvezl svým rodičům do Nových Hradů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám