Hlavní obsah

Na Nymbursku havarovala cisterna s etylenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NYMBURK

U obce Podmoky na Nymbursku havarovala v pondělí v noci cisterna s 22 tunami etylenu. Vozidlo skončilo na boku v pravém příkopu. Chemikálie zřejmě do prostředí neunikla. Následky havárie se stále odstraňují, silnici se podaří otevřít zřejmě až za několik hodin.

Článek

Polská cisterna havarovala v pondělí kolem 22:45 asi kilometr za obcí Podmoky na silnici druhé třídy ve směru na Městec Králové.

Podle zástupce nymburského policejního ředitele Jaroslava Nováka jel řidič tudy poté, když kvůli jiné dopravní nehodě na dálnici D 11 policie auta odklonila na tuto komunikaci. Pod kamiónem se utrhla krajnice a vůz se převrátil do příkopu. Podle Nováka se nikdo nezranil a žádné látky do okolního prostředí neunikly.

Na místo dorazila specializovaná firma na likvidaci podobných havárií, je zde již i náhradní vozidlo a chemikálie odborníci přečerpávají. "Etylen je poměrně dost nebezpečná látka, která při určité koncentraci se vzduchem může vytvořit výbušnou směs. Také manipulace s ním je složitá," řekl mluvčí středočeských hasičů. Odstraňování havárie a přečerpávání chemikálie se podle něho proto mohou protáhnout i na delší dobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám