Hlavní obsah

Dívka vypila odvar z tisu a zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Odvar z prudce jedovatého tisu červeného si uvařila a vypila ve středu v Ostravě osmnáctiletá dívka. Po převozu do nemocnice zemřela. Vyšetřovatelé nyní zkoumají, zda dívka chtěla spáchat sebevraždu nebo experimentovala s omamnou látkou.

Článek

Dívka si čas uvařila sama, posléze si stěžovala na nevolnost a její otec zavolal sanitku. "Lékaři dívku umístili na jednotku intenzivní péče. Zachránit se jim ji ale nepodařilo," řekla mluvčí severomoravské policie.

Při výplachu žaludku lékaři našli zbytky tisu červeného. Otravu tisem naznačují i prvotní výsledky soudní pitvy. Semena, větvičky či kůra okrasného a volně rostoucího tisu obsahují alkaloid taxin, což je silný cévní a srdeční jed.

Policie nyní šetří, zda se dívka pokusila vzít si život, což z průběhu události není příliš pravděpodobné, nebo zkoušela přivodit si halucinace a několika větvičkami a bobulemi se otrávila. TV Nova přinesla také spekulaci lékaře, který připomněl, že ženy dříve odvar z tisu používaly, když chtěly přerušit těhotenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám