Hlavní obsah

Náklaďák přejel v Ostravě chodkyni

Právo, Novinky, ČTK, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Tři dny po tragické nehodě v Pardubicích, kde řidič osobního vozu srazil na přechodu pět lidí, z toho jednu ženu smrtelně, zahynul v pátek ráno v Ostravě další chodec na přechodu. Obětí se stala 86 letá žena, kterou srazil nákladní automobil. Tělo odhodil zhruba třicet metrů daleko. Novinky o tom informoval Milan Klézl ze severomoravské policie.

Článek

Dopravní nehoda se stala kolem půl deváté ráno v Ostravě-Bělském Lese na přechodu pro chodce nedaleko křižovatky Plzeňská-Junácká.

"Přecházející 86letou chodkyni z Havířova zde srazilo nákladní vozidlo tovární značky DAF," uvedl Klézl. Za volantem nákladního vozu byl 42letý muž ze Šternberka.

Žena na následky střetu na místě zemřela. "Ve věci bylo započato šetření pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti," dodal Klézl.

Kamión vyjížděl z Ostravy na Mošnov, na konci Bělského lesa je poslední přechod pro chodce. Důchodkyně ještě přešla půl vozovky, v dalším jízdním pruhu ale udělala sotva pár kroků.

Souprava sice začala brzdit, ale zastavila až kus za přechodem. Na silnici zůstaly ležet nákupní tašky a další osobní věci, žena neměla žádnou šanci na přežití. Policisté nyní zjišťují, jestli kamión nejel příliš rychle.

"Slyšel jsem jen náraz. Řidiči ale tady jezdívají hodně rychle. Před sebou totiž vidí jen rovnou silnici za městem, tak většinou plynový pedál pořádně sešlápnou," poznamenal obyvatel nedalekého domku.

Pardubický řidič je ve vazbě

Osmapadesátiletý muž, který v úterý v centru Pardubic na přechodu pro chodce srazil pět lidí, půjde do vazby. V pátek o tom v neveřejném jednání rozhodl Okresní soud v Pardubicích.

"V tomto případě by mohlo hrozit, že by se vyhýbal trestnímu stíhání, proto jsem rozhodla u uvalení vazby," řekla soudkyně pardubického soudu Šárka Pfeiferová.

Policisté muže ve středu večer obvinili z ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí až deset let vězení.

Nehodu, od které řidič ujel, nepřežila sedmapadesátiletá žena, dalších pět lidí skončilo v nemocnici. [celá zpráva] Tříletá holčička utrpěla lehká zranění, ostatní čtyři lidé vážná zranění končetin, která si vyžádala operaci.

Policie nyní navíc prošetřuje, zda při zásahu nepochybila rychlá záchranná služba. [celá zpráva]

Letos zahynulo 121 chodců

Do července letošního roku zahynulo na silnicích v ČR 121 chodců. Z toho na přechodech, při započítání posledních dvou případů, přišlo o život 12 lidí.

Ještě tragičtěji vyznívá statistika, která ukazuje, že z oněch dvanácti chodců, bylo sedm dětí.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám