Hlavní obsah

U nehody na přechodu v Pardubicích byl jeden lékař

– PRAHA/PARDUBICE

K událostem po úterní tragické dopravní nehodě, která se večer odehrála na jednom z pardubických přechodů pro chodce, se pro Novinky vyjádřil jeden ze svědků události. Podle jeho sdělení přijel se čtyřmi vozy záchranné služba jen jeden lékař. Zdravotníci se navíc měli nedostatečně věnovat nejvíce zraněné ženě, která na následky svých zranění později zemřela.

Článek

Jakékoliv pochybení odmítá lékař pardubické záchranky Dalibor Kupka.

"Bohužel se nezmiňujete o tom, že záchranná služba totálně selhala," uvedl v úvodu na adresu pardubické záchranky muž, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Podle jeho sdělení je zvláštní, že i když se jednalo o tak závažnou událost, byl na místě nehody přítomen jeden lékař. Pardubická rychlá záchranná služba měla však v okamžik zásahu k dispozici pouze dvě posádky s lékařem.

"Vzhledem k tomu, že druhá sanitka s lékařem zasahovala u jiné nehody, mohla k nehodě na přechodu vyjet pouze jedna posádka s lékařem," sdělil Novinkám Kupka. Tím lékařem byl právě on.

Svědek ve svém dopise dále zpochybňuje kvalifikovanost zásahu. "Zdravotníci ponechali na místě ženu, o které se domnívali, že je mrtvá. Přikryli ji igelitem a dále si jí nikdo nevšímal. Po odjezdu sanitek si někdo z přítomných všiml, že žena ještě žije. Zachraňovali ji tak členové mládeže ČČK s vybavením z hasičského vozu," uvedl.

I toto tvrzení Kupka kategoricky popírá. "Resuscitaci těžce zraněné ženy jsme začali my. Vzhledem k tomu, že to byl beznadějný případ, věnovali jsme pozornost ostatním pacientům," řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám