Hlavní obsah

Opilý řidič, který srazil na přechodu pět lidí, neměl řidičák

PARDUBICE

Osmapadesátiletý řidič, který s největší pravděpodobností srazil v úterý večer na přechodu pro chodce v Pardubicích pět lidí a ujel, strávil noc na záchytné stanici. Policie řidiče zadržela ještě v noci, našla také jeho odstavený vůz. Navíc zjistila, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Jedna žena zemřela při převozu do nemocnice. Čtyři lidé jsou zraněni těžce, včetně zhruba tříletého dítěte.

Článek

Řidič ujížděl od nehody, kterou nedaleko způsobil. Ujel i od druhé nehody. Ta se odehrála na křižovatce ulic Palackého a K Polabinám. "Sraženo bylo pět lidí, jedna žena zemřela, čtyři lidé jsou zraněni těžce, včetně malé holčičky," řekl Novinkám ve 20:30 operační důstojník pardubické policie.

"Muže policisté zadrželi na ulici nedaleko odstaveného vozu. V krvi měl přes dvě promile alkoholu. Zjistili, že není držitelem žádného řidičského oprávnění," řekla ve středu ČTK mluvčí pardubické policie Ilona Kratochvílová.

"Řidič nejprve způsobil ve voze Fiat 126 červené barvy nehodu na ulici Palackého u pivovaru a z místa ujel," řekl operační důstojník. Řidič z místa nehody ujížděl směrem k obchodnímu domu, vzápětí smetl na přechodu pět lidí a opět ujel.

"Ohlédla jsem se, když jsem slyšela tu ránu a strašný řev. Auto už zabočovalo prudce k Wonkovu mostu," svěřila se Věra Pavlásková, která šla po přechodu jen o jedno střídání světel dříve. "Vysloveně jatka. Jakoby bouchl granát. Lidé hned volali pomoc," líčil ještě o hodinu později své dojmy důchodce František Rous.

Zběsilá jízda

Podle svědků byl za volantem fiatu mladší muž ostříhaný nakrátko, měl na očích sluneční brýle. Nerespektoval žádné dopravní značky ani světla na semaforech a jeho způsob jízdy připomínal scény z akčních filmů.

V médiích se ihned po nehodě objevily informace, že řidič ujížděl před policejní hlídkou. To ale policie vyvrací s tím, že se nehody staly nedaleko od sebe a o první nehodě se dozvěděla z linky tísňového volání, pak až zasahovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám