Hlavní obsah

Soud zmařil policistovi přistup k miliónům

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Marná byla snaha dnes již bývalého policejního inspektora z oddělení cizinecké policie v Karlových Varech Radka Kocába získat zpět přístup ke svým bankovním účtům s podezřelými milióny.

Článek

Soudkyně Okresního soudu Plzeň-sever Marcela Dortová zamítla jeho stížnost proti rozhodnutí státního zástupce, který nechal zablokovat všechna konta, ke kterým měl Kocáb dispoziční právo. Jsou na nich uloženy velké sumy peněz, které mohou pocházet z trestné činnosti.

Kocáb je od února, kdy byl zatčen, trestně stíhán pro podezření z korupce, když měl podle státního zástupce v rozporu s předpisy a za úplatu legalizovat pobyty cizinců v České republice. V květnu byl z vazby propuštěn.

Při domovní prohlídce detektivové z inspekce ministra vnitra našli u Kocába v bytě více než čtyři milióny korun v hotovosti schované v krabici od počítače, dále cenné papíry a faktury na statisícové částky za provedené stavební práce na rekonstrukci luxusního domu v Andělské Hoře.

Podle informací Práva dvaatřicetiletý Kocáb v průběhu čtyřleté služby u cizinecké policie nashromáždil majetek v hodnotě mnoha miliónů, přičemž jeho plat jako řadového policisty nepřesahoval šestnáct tisíc čistého měsíčně. Státní zástupce proto nechal peníze zajistit a zmrazit veškeré účty , než se vysvětlí, odkud peníze pocházejí.

"Stížnost obviněného na zablokované účty jsem zamítla jako neodůvodněnou," řekla ve středu Právu Dortová. Samotný Kocáb se při výslechu odpovědím na původ peněz vyhýbá.

Reklama

Související témata:

Související články

Policejní milionář je na svobodě

Po třech měsících strávených ve vyšetřovací vazbě opustil borskou věznici dnes již bývalý policista Radek Kocáb. Jeho zatčení začátkem letošního roku...

Výběr článků

Načítám