Hlavní obsah

Policie obvinila Krejčířovu manželku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Finanční policie obvinila manželku uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře Kateřinu z legalizace výnosů z trestné činnosti. "Žena je podezřelá z toho, že umožnila svému manželovi zastřít původ části finančních prostředků, které pocházely z jím spáchané trestné činnosti, stíhána bude na svobodě," sdělila v pátek Novinkám mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová.

Článek

Zastírání původu peněz podle ní spočívalo především v nákupu a následné přestavbě a rekonstrukci rozsáhlé nemovitosti v Praze Černošicích. "Příjmy obviněné ženy jsou podle dosavadních zjištění ve zjevném nepoměru s náklady vynaloženými na pořízení a úpravy tohoto domu," zdůraznila Kosinová.

Obvodní státní zastupitelství již podle Kosinové rozhodlo o obstavení veškerého majetku manželky miliardáře, zejména její vily v Černošicích. Hodnota nemovitosti se odhaduje na zhruba 400 miliónů korun. V současnosti tak není možné s tímto zajištěným majetkem nijak manipulovat.

Advokát Kateřiny Krejčířové Tomáš Sokol, který obhajuje i jejího uprchlého manžela, už podal kvůli obvinění klientky stížnost. "Poté, co si celý národ i s politiky odhlasoval, že je Krejčíř zločinec, je logické, že musí být zlikvidována i jeho manželka," okomentoval nové stíhání pro ČTK Sokol.

Krejčíř, který je stíhaný za přípravu vraždy celníka a kvůli mnohamiliardovému podvodu, utekl policii 18. června při domovní prohlídce v jeho luxusní vile v Černošicích u Prahy. [celá zpráva]

V souvislosti s incidentem rezignoval policejní prezident Jiří Kolář, jak ale sám řekl, Krejčíř sám o sobě nebyl hlavním důvodem jeho odstoupení. [celá zpráva

Spekulací je mnoho, fakt málo

Okolnosti útěku, které vyšetřuje Inspekce ministra vnitra, provází řada spekulací. Kolář ve středu řekl, že Krejčíř z vily utekl, když šel policista, který ho měl hlídat, na záchod. Podle informací Práva ale Krejčíř normálně odešel dveřmi. Jeho bodyguard ho odvezl ve škodovce.

Ministr vnitra František Bublan koncem června naznačil, že Krejčíř mohl utéci na Slovensko a odtud dál na východ. Slovenská stopa se ale později ukázala jako mylná. Podle jiných informací mohl Krejčíř jet do Frankfurtu nad Mohanem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám