Hlavní obsah

Policie odložila smrt dvou dívek na kolejích. Byla to sebevražda

Prostějov

Policisté ukončili vyšetřování tragické události na železniční trati u Pivína na Prostějovsku, kde v březnu vlak srazil a usmrtil dvě 18leté dívky. Případ byl odložen s tím, že bylo vyloučeno cizí zavinění, informoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek. Podle Práva na místě nechaly dopis na rozloučenou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívky srazil v zatáčce osobní vlak jedoucí z Nezamyslic do Koutů nad Desnou. „Provedeným prověřováním bylo vyloučeno cizí zavinění a věc byla v souladu se zákonem odložena,” uvedl mluvčí policie.

Podle tehdejších informací nebyla ani jedna z dívek z Pivína. Právu se podařilo zjistit, že jedna z nich žila v Prostějově, druhá v jedné obci na Prostějovsku.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala jde o mimořádný případ. „Pokud k něčemu takovému dojde, je to výjimečné a ve většině případů jde o nešťastnou náhodu, kdy ty děti přecházejí přes koleje a zkracují si cestu, a ne, že tam šly spáchat sebevraždu," řekl Drápal.

K podobnému případu došlo předloni v dubnu u Mlékojed ve středních Čechách. I tady na železniční trati spáchaly sebevraždu dvě dívky. Držely se za ruce a šly proti soupravě. Po nárazu byly na místě mrtvé. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám