Hlavní obsah

Osm zraněných po střetu trolejbusu s autem v Českých Budějovicích

Právo, kal
České Budějovice
Aktualizováno

K vážné dopravní nehodě, při které se zranilo osm lidí, vyjížděli v pondělí ráno jihočeští záchranáři. V českobudějovické ulici Antonína Barcala na sídlišti Máj se srazil trolejbus s osobním autem. Podle policistů nedal zřejmě řidič (67) osobního auta řidičce trolejbusu přednost a došlo ke srážce. Po střetu vyjel trolejbus mimo silnici a narazil do sloupu.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Nehoda trolejbusu v Českých Budějovicích

Článek

„Záchranáři na místě ošetřili zraněného řidiče osobního auta a dalších sedm lidí z trolejbusu. Nejzávažnější zranění utrpěla řidička (42) trolejbusu, která po nárazu zůstala zaklíněná v kabině. Při střetu utrpěla těžká vícečetná poranění,“ řekla Právu mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. První informace mylně uváděly, že se trolejbus střetl s autobusem.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Při nehodě se zranilo osm lidí.

Ženu museli záchranáři po vyproštění uvést do umělého spánku a napojit na plicní ventilaci. Její stav je podle lékařů stabilizovaný a je v péči odborníků na anesteziologickoresuscitačním oddělení českobudějovické nemocnice.

„Ostatní lidé utrpěli lehká až středně těžká poranění, jednalo se převážně o pohmožděniny, tržné rány a méně závažné zlomeniny. Všichni byli převezeni na traumacentrum do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ dodala Kafková.

Nehoda, kterou kriminalisté stále prošetřují, omezila dopravu na největším českobudějovickém sídlišti na několik hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám