Hlavní obsah

Chtěla jsem je uklidnit vodou, hájí se žena obžalovaná z útoku kyselinou na tři lidi

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Krajský soud v Plzni začal v úterý projednávat případ údajného útoku kyselinou sírovou z loňského března na několik lidí v jednom z plzeňských klubů. Obžalovaná Moldavanka Anna K. (46) tvrdí, že chtěla jen postříkat vodou dva muže, kteří bili třetího.

Žena obžalovaná z útoku kyselinou v PlzniVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Cizinka je obžalovaná ze těžkého ublížení na zdraví. Dvěma mužům a jedné ženě podle vyšetřovatelů způsobila v nočním klubu na Americké třídě mnohačetné popáleniny druhého a třetího stupně, a to zejména na obličeji a zádech.

Podle obžaloby samotnému útoku předcházel konflikt, když trojice odmítla obviněné ženě zaplatit hodinový pronájem pokoje v nočním podniku. Vyhrocená situace tehdy skočila melou, kdy poškození měli fyzicky napadnout muže, který se obviněné zastal. Ta prý ze strachu sáhla do kumbálu s čisticími prostředky a vzala první lahev, jež jí padla do ruky. Podle obžaloby se jednalo o 96procentní roztok kyseliny sírové.

Útočnice se hájila před soudem tím, že jednala v šoku a ve stresu a popřela, že muž, který jí doprovázel, by byl agresorem původní potyčky. Konflikt podle ní rozdmýchal jeden z poškozených.

„Najednou za námi přišel a začal tam křičet a být sprostý, pak se začali prát. Najednou tam přiběhli ti další dva a připojili se. Když ho začali mlátit, byli jako zvířata, pořád nepřestávali, i když byl na zemi. Pak ho zase zvedli a mlátili. Byl celý od krve a nemohl se bránit,“ vypovídala obžalovaná.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči dekontaminují prostor před klubem, v němž došlo k útoku Video: Ivan Blažek, Právo

S poškozenými chtěla podle svých slov jednat jako se svými psy, když se perou. „Ti když se perou, tak je postříkám vodou a oni se uklidní. To jsem chtěla udělat i teď. To, že jsem vzala z kumbálu zrovna tuhle láhev, byla jen nešťastná náhoda,“ pokračovala žena.

Moldavance hrozí v hlavním líčení až dvanáctiletý trest vězení. Poškození navíc po ní chtějí jako náhradu škody okolo tří milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám