Hlavní obsah

Kamera zachytila střet sanitky a auta na Brněnsku

Novinky, ok, jap
Brno

Redakce Novinek má z dispozici videozáznam ze čtvrteční nehody sanitky a osobního auta v Modřicích na Brněnsku. Podle záběrů je možné, že osobní auto jelo na zelenou, zatímco houkající sanitka na červenou. I tak by jí však měl dát osobní vůz přednost. Při nehodě se zranili čtyři lidé.

Nehoda sanitky v ModřicíchVideo: Týdeník policie

 
Článek

Video natočil řidič stojící v protisměru na červené. Z levé strany přijíždějí osobní auta na zelenou, když do křižovatky vjíždí houkající sanitka. Jedno auto jí dá přednost, druhý vůz ale jede dál. Sanitka do něj narazí a pak nabourá sloup veřejného osvětlení a semafor.

Policie nemá ke střetu žádné nové informace. „Zajistili jsme veškeré záznamy, nehodu vyšetřujeme a vyhodnocujeme její děj. Pak stanovíme, kdo je viníkem,“ řekl Novinkám mluvčí policie Bohumil Malášek.

Kolize se odehrála ve čtvrtek ráno v ulici U Dálnice. Záchranáři měli v sanitce pacienta, se kterým jeli do brněnské Nemocnice u sv. Anny. Pacient při nárazu utrpěl pouze lehké poranění. Výše škod nebyla zatím vyčíslena. Mluvčí jihomoravské zdravotnické záchranné služby Michaela Bothová ve čtvrtek potvrdila, že poranění zdravotníků jsou pouze lehká.

Podle zákona o silničním provozu mají jednotky záchranného systému na cestě k případům přednost v jízdě a ostatní auta musí houkajícím a blikajícím vozidlům záchranářů umožnit hladký průjezd.

Řidiči sanitek ale musí být rovněž podle paragrafů patřičně opatrní, aby neohrozili bezpečnost provozu na silnici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám