Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého z vraždy muže na faře na Olomoucku

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalisté zadrželi podezřelého z vraždy 26letého muže, k níž došlo v budově farního úřadu Církve československé husitské v Litovli-Chodobíně na Olomoucku. Tělo oběti bylo nalezeno 29. dubna.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Máme zadrženou osobu podezřelou z vraždy,“ řekl Právu v pondělí policejní mluvčí Libor Hejtman. Nechtěl přitom uvést bližší informace k zadržené osobě, ani okolnostem jejího zadržení. „Nic jiného, než že někoho máme, zatím nelze říci,“ konstatoval mluvčí.

Jakékoliv podrobnější informace by podle něj mohly narušit průběh vyšetřování. „Probíhají procesní úkony v trestním řízení,“ odpověděl Hejtman na otázku, zda již bylo sděleno obvinění z vraždy.

Mrtvý muž byl nalezen ve vnitřních prostorách objektu, který sice patří církvi, ta jej však delší dobu neužívala. Na základě prvotních poznatků a ohledání místa činu policisté zjistili, že došlo k násilné smrti, případ si proto na místě převzali kriminalisté z krajského policejního ředitelství v Olomouci.

Ti již mají k dispozici výsledky soudní pitvy. „Potvrdily, že muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a zemřel násilnou smrtí,“ konstatoval Hejtman. Pachateli hrozí za trestný čin vraždy trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám