Hlavní obsah

Dva třináctiletí chlapci přepadli v Ostravě seniorku. Pak se rozdělili o peníze

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští kriminalisté prověřují další loupež, v níž figurují nezletilí. V tomto případě dva třináctiletí chlapci oloupili v Ostravě osmašedesátiletou seniorku o její kabelku. Žena má po útoku lehké poranění ruky. Právo o tom informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Skutek byl spáchán ve středu 3. dubna po 20. hodině v Ostravě. K oběti podezřelý přistoupil zezadu a snažil se zmocnit její kabelky. Se ženou se o kabelku přetahoval, až se ji zmocnil a z místa utekl,“ popsala událost policejní mluvčí. Dodala, že v průběhu prověřování kriminalisté shromáždili informace, které směřovaly ke dvěma 13letým chlapcům.

„Oba byli vypátráni a předáni zpět do zařízení, do nichž byli umístěni rozhodnutím soudů. Nezletilí se ke skutku doznali, poškozenou si měli předem vytipovat. Jeden z chlapců se měl zavazadla zmocnit a předat jej druhému,“ líčila dále Pokorná. Následně se chlapci o svůj lup, tedy peníze, rozdělili.

Dospělému pachateli by za takovýto zvlášť závažný zločin loupeže hrozilo vězení až na 10 let, trestní stíhání nezletilých je však nepřípustné.

Reklama

Výběr článků

Načítám