Hlavní obsah

Iráčany podezřelé z teroru vydali Češi do Rakouska

– Praha

Česká policie předala dva Iráčany podezřelé z terorismu do Rakouska v úterý, ve středu o tom informovala. Muže a ženu zadrželi policisté minulý týden v Praze v souvislosti s rakouským vyšetřováním. Cizince si rakouská eskorta převzala na hranicích.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržený Iráčan Ammar Raheem Mahmod přichází k souduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Předávací proces proběhl bez komplikací,” sdělila ve středu mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová.

Třicetiletý Ammar Rahím Mahmúd i o tři roky mladší Rijám Šukrí Salí Badríová s vydáním souhlasili.

Dvojice Iráčanů je podezřelá z napojení na teroristy, česká policie je na základě mezinárodní spolupráce zadržela před týdnem na letišti v Ruzyni, Městský soud v Praze je pak poslal do vydávací vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržená Iráčanka přichází k souduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržená Iráčanka přichází k soudu (29. března 2019)

Mahmúdův právník uvedl, že jeho klient jakoukoliv vinu odmítá. Zadržená dvojice měla podle výpovědi v plánu přiletět do Prahy, přenocovat, podívat se po památkách a dál letět do Rakouska. Podle vyjádření státního zastupitelství nemá ani jeden ze zadržených vazby v Česku.

Rakouští vyšetřovatelé muže a ženu podezírají, že chtěli vytvořit teroristickou buňku s dalším mužem z Iráku, který je podezřelý ze dvou útoků na vysokorychlostní vlaky v Německu. Dotyčného zadržela ve Vídni rakouská policie. Muž podle svého obhájce tvrdí, že s dvojicí zadrženou v Praze nemá nic společného.

Reklama

Výběr článků

Načítám