Hlavní obsah

Hazardní jízda na Prachaticku: Čelní střet aut a pět zraněných

Novinky, kub
Vimperk

Dva zraněné řidiče a další tři poraněné si v neděli vyžádala vážná nehoda dvou osobních aut na Prachaticku. Řidič volkswagenu podle policie najednou vjel do protisměru, kde čelně vrazil do vozidla hyundai. Záchranka z místa nehody odvezla celkem pět zraněných, okolnosti střetu vyšetřuje policie.

Foto: Policie ČR

Vážná nehoda na Prachaticku

Článek

Nehoda se stala na silnici ze Čkyně do Vimperku kolem páté hodiny odpoledne. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla VW Touran, který se neřídil pravidly silničního provozu a nejel při pravém okraji vozovky,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Martina Joklová.

Řidič VW pak vjel z ničeho nic do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím autem značky Hyundai Atos.

Zdravotníci museli řidiče z auta hyundai přepravit letecky do nemocnice s vážným zraněním. „Řidič VW a jeho tři spolujezdci skončili rovněž v péči lékařů s přesně nezjištěnými zraněními,“ upřesnila mluvčí s tím, že při nehodě vznikla škoda za 350 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Vážná nehoda na Prachaticku

„Přesnou příčinou a bližšími okolnostmi nehody se zabývají kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Joklová.

Reklama

Výběr článků

Načítám