Hlavní obsah

Na dálnici D5 se čelně srazila dvě auta, jedno jelo v protisměru

Právo, Novinky, ČTK, ok, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany
Aktualizováno

Na dálnici D5 poblíž Rokycan se ve čtvrtek odpoledne ve směru na Plzeň čelně srazila dvě auta. Jedno auto jelo v protisměru, podle policie ho řídil 83letý muž, který zřejmě najel na dálnici v opačném směru u Rokycan.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič natočil auto v protisměru před nehodou na D5 Video: Čtenář Novinek

 
Článek

„Policisté nejprve přijali oznámení o autě v protisměru, ale než stačili k místu přijet, došlo k nehodě. Auto jelo směrem na Prahu, ale v jízdním pruhu na Plzeň. Jak dlouho řidič v protisměru jel, policisté vyšetřují,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Foto: Policie ČR

Na D5 se srazila dvě auta, jedno z nich jelo v protisměru.

„Hasiči vyprostili ze dvou aut zaklíněné řidiče, které následně předali do péče záchranné službě. U nehody také provedli protipožární opatření,“ doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Foto: Policie ČR

Na D5 se srazila dvě auto, jedno z nich jelo v protisměru.

Na místo kromě sanitek přiletěl také vrtulník letecké záchranné služby. Mluvčí záchranné služby Maria Svobodová uvedla, že záchranáři převezli 83letého muže ve vážném stavu s mnohočetnými poraněními do Fakultní nemocnice Plzeň na urgentní příjem.

Dopravní nehoda na D5 pohledem z policejního vrtulníku.Video: Policie ČR

„V druhém autě jel muž ročník narození 1993. Byl v kritickém stavu, záchranáři mu zajistili dýchací cesty a převezli na urgentní příjem,“ uvedla Svobodová.

Mluvčí policie upřesnila, že v protisměru jela Škoda Octavia, kterou řídil 83letý muž. „Na dálnici v opačném směru najel pravděpodobně na exitu 67 u Rokycan. Okolnosti policisté vyšetřují,“ konstatovala Kořínková.

Dálnice byla asi hodinu uzavřena. Před půl čtvrtou odpoledne byl provoz obnoven.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto v protisměru na dálnici D6Video: Čtenář Novinek

V opačném směru se podle statistik překvapivě ocitne až 300 aut ročně. Varovné značky mohou zachránit život. Například loni po vjetí do protisměru zemřel v mercedesu 28letý Jan Kočka, zahynul přitom i řidič kamionu, do kterého Kočka narazil. [celá zpráva]

Smrtelná byla loni také nehoda, kdy na D1 vjela do protisměru cisterna, zemřel řidič osobního auta a dva lidé byli zraněni. [celá zpráva]

Foto: MD ČR

První testovací značka u modernizovaného úseku D1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám