Hlavní obsah

Kamion na D1 prorazil svodidla a převrátil se v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Několik hodin komplikuje dopravu na dálnici D1 převrácený kamion nedaleko Trhového Štěpánova ve směru na Brno. Osmapadesátiletý řidič podle policie přejel svodidla a v protisměru vůz převrátil. Se zraněním byl převezen do nemocnice.

Foto: HZS Středočeského kraje

Převrácený kamion na dálnici D1

Článek

Nehoda se stala již kolem jedné hodiny ráno na 62. kilometru. Kamion se tam v levém jízdním pruhu převrátil na bok. „Řidič z dosud nezjištěných příčin přejel středová svodidla a s celou soupravou se dostal do vozovky v opačném směru. Tahač zůstal převrácený na bok,” uvedla mluvčí policie Eva Stulíková.

„Jednotky hasičů ze stanic Zruč nad Sázavou, Benešov a Vlašim byly povolány k dopravní nehodě nákladního automobilu. Na místě jsme spolupracovali s policií a zdravotnickou záchrannou službou,“ uvedli hasiči.

Záchranáři k nehodě poslali nejen posádku a lékaře, ale také vrtulník. „Muž utrpěl zlomeninu dolní končetiny a poranění hlavy. Zasahující lékař měl podezření na otřes mozku. Po nezbytné lékařské péči byl muž vrtulníkem převezen do pražské nemocnice ve Střešovicích,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: HZS Středočeského kraje

Převrácený kamion na dálnici D1

Levý jízdní pruh bude podle serveru dopravních informací uzavřen ještě během čtvrtečního dopoledne. Tvoří se několikakilometrové kolony. Příčiny nehody vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám