Hlavní obsah

Kamion asi řídí opilec, volali lidé z D46. Šofér boural a nadýchal přes tři promile

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov
Aktualizováno

Hodnotu 3,2 promile alkoholu zaznamenali policisté u řidiče kamionu, který havaroval v pátek dopoledne u Prostějova na dálnici D46. Hasiči museli muže z kabiny vyprostit. Okolnosti nehody, kvůli které byl provoz na dálnici do zhruba třetí hodiny odpoledne omezen, vyšetřuje policie.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu nadýchal 3,2 promile.

Článek

Nehoda se stala krátce před sedmou hodinou ranní na 20. kilometru D46 ve směru na Vyškov. „Bezprostředně před nehodou jsme na lince tísňového volání přijali několik oznámení o zvláštním stylu jízdy zřejmě opilého řidiče kamionu,“ sdělil Novinkám mluvčí policie František Kořínek.

„Osmačtyřicetiletý řidič kamionu značky Volvo z dosud přesně nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci, kde se v příkopu částečně převrátil na pravý bok. Přitom došlo k vysypání nákladu betonových panelů. Ty leží většinou mimo komunikaci, do které zasahují pouze částečně,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu nadýchal 3,2 promile

Nikdo se při nehodě nezranil. Řidič kamionem poškodil zhruba 60 metrů svodidel. „Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže naměřili hodnotu 3,2 promile alkoholu v dechu,“ upřesnil mluvčí.

Hasiči pomáhali s vyproštěním řidiče, který zůstal po nehodě uvězněný v kabině. „Museli jsme odřezat větve, které bránily v otevření dveří od vozidla. Řidič z kabiny následně vystoupil sám,“ sdělila mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu nadýchal 3,2 promile

Policie omezila provoz kvůli vyšetřování nehody do levého jízdního pruhu, později musela směr z Prostějova na Vyškov zavřít úplně, když se vyprošťoval kamion. Provoz se podařilo zcela obnovit krátce před 15:00

Reklama

Výběr článků

Načítám