Hlavní obsah

Z obavy před zimou pokácel na Zlínsku obecní strom přímo na elektrické vedení

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Svérázným způsobem si chtěl doplnit zásoby dřeva na topení třiačtyřicetiletý muž v obci u Luhačovic na Zlínsku. Vzal pilu a přímo naproti svému domu pokácel obecní strom. Ten při pádu přetrhl elektrické vedení, takže dvacet domácností zůstalo bez proudu. Muži hrozí vězení, na to je však z minulých let dost zvyklý.

Foto: Policie ČR

Nelegálně pokácený strom

Článek

„S ohledem na vývoj počasí se obával, že mu zásoby dřeva na topení nevydrží do konce zimy. Rozhodl se je doplnit. Vyhlédl si nejbližší strom, a to přímo naproti domu, kde bydlel. Koupil si motorovou pilu a druhý den strom pokácel,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Strom se ale při pádu otočil jiným směrem, než muž chtěl. Strhl přitom dráty elektrického vedení. Dvacet domácností v sousedství tím přišlo o dodávku elektřiny. Kmen navíc zůstal ležet přes silnici, takže než ho muž urychleně pořezal a uklidil, blokoval průjezd aut.

Foto: Policie ČR

Stržené dráty vysokého napětí

„Škoda způsobená obci zatím nebyla vyčíslena, dodavatel elektřiny uvedl škodu dvacet tisíc korun,“ uvedla Kozumplíková.

Za krádež, poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení hrozí nešikovnému dřevorubci až tři roky vězení. Ve svých třiačtyřiceti letech byl již čtrnáctkrát soudně trestaný a v různých věznicích strávil více než šestnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám