Hlavní obsah

Zamkli nás a ujeli s auty, řekl vozíčkář o zlodějích

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Mladý pár z Dlouhé Vsi na Klatovsku v noci na sobotu překvapili hodně drzí zloději. Vloupali se jim do domu, sebrali klíčky od dvou zaparkovaných aut a s těmi pak odjeli. Daleko se ale nedostali, po asi třech kilometrech jeden z lapků uvízl ve sněhu na louce a druhý se ho snažil vytáhnout. Mezitím je dopadla policie.

Foto: Právo

Jedno z ukradených aut bylo nalezeno na nedaleké louce.

Článek

„Kolem čtvrté mě vzbudila přítelkyně, že skrz dveře ložnice viděla na chodbě nějaký pohyb a světlo baterky. Nejprve si myslela, že se vzbudily děti. Ty ale spaly v pokoji. Sedl jsem si na vozík a spěchal do chodby. Už jsem jenom zaslechl, jak někdo zamyká vchodové dveře,“ vzpomínal 34letý muž, který je upoután na invalidní vozík.

Zjistil, že v zámku není klíč. „Začal jsem hledat náhradní klíče od domu. Mezitím jsem uslyšel, jak někdo startuje auta před domem. Když jsem otevřel dveře, jedno už vyjíždělo ze dvora a druhé se rozjíždělo. Hned jsem volal policisty,“ vybavoval si vozíčkář dramatické okamžiky.

Policisté dorazili během chvíle

Jeho partnerka se snažila přes okno zloděje natáčet mobilem. „Měla strach především o děti. Křičela, že nám kradou auta. Trochu jsme zpanikařili. Nikdy by nás nenapadlo, že se taková věc může stát. Ten pocit, že vám někdo naruší bezpečí domova, je děsivý. Postupně vám dochází, co všechno se mohlo stát,“ pokračoval muž.

Policisté dorazili k domu během chvíle. „Jedna hlídka zůstala u nás, druhá je začala pronásledovat. V čerstvě napadaném sněhu byly zřetelné stopy. Pak jsem slyšel ve vysílačce, že už je mají, že skončili někde na louce,“ dodal muž.

Později se dozvěděl, že oba výtečníky dokonce zná. „Jsou místní, jednoho občas vídávám, ten druhý tady bydlí u rodičů, “ uzavřel majitel domu.

Podle klatovské policejní mluvčí Dany Ladmanové jde o dva muže ve věku 23 a 22 let.

„Starší z nich vnikl po vypáčení okna do rodinného domu. Uvnitř vzal klíče od vozidel zaparkovaných na dvorku u domu. Společně s druhým mužem pak s vozidly odjeli. Zadržet se je podařilo později, poté, co jedno z vozidel uvízlo na louce,“ upřesnila Ladmanová s tím, že jsou stíháni pro přečin porušování domovní svobody a krádeže. Soud je poslal do vazby z obavy, že by mohli na svobodě pokračovat v trestné činnosti.

Oba jsou recidivisté a nedávno byli propuštěni z vězení, kde si odpykávali trest za krádeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám