Hlavní obsah

Exoticky vyhlížející muž v obchodě v Praze zabavil prodavačku, komplic vybral trezor

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté pátrají po dvojici mužů, kteří jsou podezřelí z krádeže 40 tisíc korun z trezoru obchodu v pražském centru Chodov. Bezpečnostní kamery krádež z počátku listopadu zachytily, policie zatím ale podezřelé nevypátrala, obrací se proto na veřejnost s prosbou o pomoc.

Krádež peněz z trezoru v pražském ChodověVideo: Policie ČR

 
Článek

„Podezřelý muž, který odvedl pozornost prodavačky, byl menší podsadité postavy s vypouklým břichem ve zdánlivém věku kolem 45 let,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk. Muž podle prodavačky nemluvil česky ani anglicky, ale spíš arabsky.

„Druhý podezřelý byl středně vysoký, štíhlý, až hubený muž ve věku okolo 30 let. Měl černé nagelované krátké vlasy, oholenou tvář, nápadně plochý vrchol hlavy a nevýraznou prohlubeň mezi čelem a kořenem nosu. Měl lehce snědou pleť a působil východním nebo arabským vzezřením,“ doplnil mluvčí.

Kriminalisté se domnívají, že se vzhledem k provedení krádeže nejedná o ojedinělý případ, který má dvojice na svědomí.

„Žádáme každého, kdo podezřelé poznává, ať se ozve na linku 158. Zpozornit by ale měli i obchodníci, kteří mohli být touto dvojicí také okradeni, a také se ozvat na linku tísňového volání s informacemi k dalším případům,“ dodal Daněk s tím, že podezřelým hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám