Hlavní obsah

Opilý a zfetovaný šofér se zákazem řízení ujížděl na Svitavsku policistům

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská Třebová

Havárií u Linhartic na Svitavsku skončila divoká jízda pětatřicetiletého muže, který se snažil ujet policejní hlídce. Muž seděl za volantem pod vlivem alkoholu a drog, navíc měl vyslovený zákaz řízení. Honičku i následnou havárii zachytila policejní kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujížděl, nezvládl řízení a havarovalVideo: Policie ČR

 
Článek

Pětatřicetiletého řidiče ze Svitavska se snažila v neděli kolem 18:00 zkontrolovat policejní hlídka z Moravské Třebové. Muž však na výzvy k zastavení nereagoval a policistům se snažil ujet. „Svou bezohlednou a nebezpečnou jízdou po Moravské Třebové a následně po silnici I/35 ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Jeho divoká jízda nakonec skončila havárií u Linhartic,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Zeman.

Foto: Policie ČR

Řidič, při snaze policistům ujet, nakonec sjel ze silnice u Linhartic na Moravskotřebovsku

Podle záznamů z policejní kamery řidič sjel ze silnice do příkopu. V autě s ním také jel na místě spolujezdce jednatřicetiletý muž, oba po havárii ošetřila přivolaná záchranná služba. „Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní v hodnotě 0,12 promile, a také zkoušce na návykové látky, která byla také pozitivní,“ dodal mluvčí s tím, že škoda na vozidle byla vyčíslena na dva tisíce korun.

Foto: Policie ČR

Řidič měl podle policie vyslovený zákaz řízení, navíc měl být pod vlivem alkoholu a drog

Kvůli nízké naměřené hladině alkoholu nyní policisté podrobně posuzují právní kvalifikaci skutku. Podle mluvčího byl řidič zatím obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu mohou hrozit až dva roky ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám