Hlavní obsah

Cizinecká policie znovu zasahovala ve skladech Rohlik.cz

Novinky, ok, tov
Praha
Aktualizováno

Cizinecká policie ve středu zasahovala ve skladu internetového obchodu Rohlik.cz a dalších firem. Několik osob policisté zajistili, výsledky kontroly zaměřené na nelegální zaměstnávání cizinců zveřejní později. Provoz obchodu kontrola neomezila.

Zásah policie ve společnosti Rohlik.czVideo: aktu.cz

 
Článek

„Policisté z cizinecké policie spolu s potravinářskou inspekcí a inspektory práce provedli kontrolu internetového obchodu zabývajícího se rozvozem zboží. Kontrola byla zaměřena na nelegální zaměstnávání cizinců. Bylo zajištěno několik osob, se kterými budou prováděny další úkony. Další informace v tuto chvíli nemáme,” řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Podle něj se na zásahu podílelo několik desítek policistů a akce již skončila.

Foto: Aktu.cz

Policisté v areálu firmy

„V areálu proběhla kontrola, byli i u nás. Provoz jede dál,“ řekl Novinkám majitel Rohlik.cz Tomáš Čupr. Podle něj policisté zkontrolovali asi 300 lidí a zajistili sedm pracovníků, kteří u sebe neměli doklady a nemohli je tím pádem policii na místě předložit. Přitom jeden z nich už je zpět na pracovišti.

„Brali si je stranou po dvaceti, provoz to neomezilo,“ popsal kontroly Čupr. Podle něj ve srovnání s minulou kontrolou byli policisté „skvělí“.

Policie provedla velkou razii ve skladech Rohlik.cz v loni v březnu. Následně vydali rozhodnutí o vyhoštění z České republiky asi osmi desítkám lidí. Jednoho z nich stíhali ve zkráceném řízení pro padělání dokladů.

Podle tehdejšího vyjádření policie měli pracovníci dlouhodobé vízum, které jim umožňovalo pohybovat se po zemích Evropské unie po dobu tří měsíců, například jako turisté. Na základě tohoto víza ale nemohli být zaměstnáni.

Reklama

Výběr článků

Načítám