Hlavní obsah

Policie evakuovala kvůli bombovému anonymu brněnskou Olympii

Brno
Aktualizováno

Policie v Brně evakuovala v pátek kolem poledne Obchodní a zábavní centrum Olympia, anonym v něm nahlásil bombu. Na místo dorazil pyrotechnik, policie omezila i dopravu. Evakuace se dotkla asi 3500 lidí včetně zaměstnanců. Nakonec se žádná výbušnina nenašla, akce byla ukončena krátce po 15:00.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vnitřní i vnější prostory nákupního centra policisté zkontrolovali, ovšem žádnou výbušninu nenalezli. Událostí se budeme nadále zabývat,” uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Anonym výbušninu nahlásil v 11:38. Policie rovněž uzavřela sjezdy z dálnice do centra, policie tam na kruhovém objezdu řídila dopravu.

Na místě byl pyrotechnik i speciálně cvičení psi. „Intenzivně také hledáme muže, který policii uložení výbušniny oznámil," řekla mluvčí.

Odborníci považují Olympii za nejúspěšnější centrum mimo Prahu. Vzniklo v roce 1999 u dálnice D2 blízko Brna. Po několika rozšířeních nabízí k pronájmu 200 obchodů, celková pronajímatelná plocha je 89 000 metrů čtverečních. Kromě obchodů funguje v centru multikino a v bezprostředním okolí vznikly atrakce pro děti a sportovce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám