Hlavní obsah

Senior urazil na ostravské dálnici 10 kilometrů v protisměru, pak se otáčel v tunelu

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, hon

Deset kilometrů v protisměru urazil ve středu dopoledne po ostravské dálnici D1 85letý řidič. Během jízdy způsobil jednu nehodu, a když se pak otočil, udělal to na tom nejméně vhodném místě - v klimkovickém tunelu. Následně se vrátil do Ostravy, kde už na něj čekala policie.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vůz, který se vyhýbal autu v protisměru, havaroval.

Článek

„Na dálnici D1 se v protisměru objevilo vozidlo, za jehož volantem seděl řidič, ročník 1932. Auto najelo v Mariánských Horách na dálnici, ale ve špatném směru. Ujelo asi deset kilometrů,“ řekl mluvčí policie Richard Palát.

Auto v protisměru potkávaly desítky řidičů, kteří jeli ve směru od klimkovického tunelu do Ostravy. Během jízdy způsobil senior jednu nehodu.

„Jeden z řidičů ve snaze zabránit nehodě sjel na krajnici, kde se auto převrátilo na bok. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn,“ dodal Palát.

Když si muž po deseti kilometrech uvědomil, že jede v protisměru, otočil se v klimkovickém tunelu. Proč se rozhodl otáčet právě tam, policie zjišťuje.

Naštěstí při riskantním manévru nedošlo k další nehodě a senior se pak - již ve správném směru - vracel do Ostravy. Tam ho zastavili policisté.

Chystají se nové cedule

Dopravní policie řeší podobné případy čím dál častěji, v srpnu například incident v protisměru natočil řidič na dálnici D6. [celá zpráva]

Ministerstvo dopravy v této souvislosti nedávno oznámilo, že od příštího roku čekají řidiče na českých silnicích varovné dodatkové tabule Stop, jste v protisměru. Podobné značky se používají rovněž v sousedních zemích. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám