Hlavní obsah

Strážníci zveřejnili video z honičky, která skončila požárem. Měl jsem 10 piv, řekl řidič

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městská policie Praha zveřejnila v pondělí video ze sobotní honičky auta, která skončila až v Zelenči na Praze-východ nehodou a požárem. Řidič byl v pátrání policie a strážníkům řekl, že před jízdou vypil deset piv.

Ujíždějící řidič havaroval a auto začalo hořetVideo: MP Praha

 
Článek

Podezřelého auta si všimli strážníci v sobotu večer v Chlumecké ulici v Praze. Řidič tam přejel do protisměru, strážníci se ho proto rozhodli zkontrolovat. [celá zpráva]

Posléze zjistili, že má třikrát vyslovený zákaz řízení, a to až do roku 2020. Navíc byl v hledáčku Policie ČR.

„Sedmačtyřicetiletý muž odmítl s hlídkou komunikovat, uvedl pouze, že vypil asi deset piv. Orientační dechové zkoušce se však odmítl podrobit,“ dodala v pondělí mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Podle svědků projel ujíždějící řidič v Horních Počernicích několik křižovatek na červenou. Jeho jízda skončila až na kruhovém objezdu u Zelenče. Tam nezvládl řízení a havaroval.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička u Prahy skončila nehodou a požárem Video: Novinky

Auto skončilo mimo silnici a začínalo hořet. Řidič při vystupování z vozu držel podle strážníků v ruce neznámý předmět. Protože nemohli ve tmě rozpoznat, o co jde, namířili na něj zbraně.

Vzhledem k tomu, že se strážníky odmítal spolupracovat, použila hlídka následně pepřový sprej a muže spoutala. Požár pak uhasili přivolaní hasiči. Případ dále vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám