Hlavní obsah

Dívka se propadla do osmimetrové šachty pod letenským kyvadlem v Praze

– Praha
Novinky, luh

Devatenáctiletá dívka se propadla ve čtvrtek kolem páté hodiny ranní do šachty pod známým kyvadlem na pražské Letné. Z odvětrávací šachty ji vyprostili hasiči, kteří dívku předali záchranářům, informovala ve čtvrtek mluvčí policie Irena Seifertová.

Policie přijala hlášení o pádu dívky krátce po páté hodině ranníVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté přijali hlášení o dívčině pádu krátce po páté hodině ranní, na místo ihned vyrazila hlídka strážníků, která později přivolala hasiče a záchrannou službu.

Foto: Jan Kostík, HZS hl. m. Prahy

Na místě zasahovali hasiči, zdravotníci i policisté

„Hlídka strážníků se pro tento případ vybavila záchranářským batohem a lanem. Vzhledem k tomu, že dívka spadla do asi půl metru široké a osm metrů hluboké odvětrávací šachty, chtěli ji strážníci nejprve vyprostit pomocí lana, ale upustili od toho, protože si stěžovala na bolest zad a krku,“ sdělila mluvčí.

Foto: Jan Kostík, HZS hl. m. Prahy

Hasiči po vyproštění dívku předali zdravotníkům

S dívkou nicméně komunikovali a psychicky ji podporovali do příjezdu hasičů. Ti dívku vyprostili přes vrata vedoucí do prostor pod památníkem. Devatenáctiletou ženu si následně převzala do péče záchranná služba k dalšímu ošetření.

„Dívka byla převezena do Ústřední vojenské nemocnice na jednotku intenzivní péče s pohmožděnými zády,” řekla Novinkám mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Reklama

Výběr článků

Načítám