Hlavní obsah

Nákladní auto narazilo ve Strahovském tunelu do ventilace, uzavřeli ho

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nehoda nákladního auta uzavřela v úterý dopoledne na několik hodin Strahovský tunel v Praze. Řidič byl zraněný, ale vyprošťovat jej hasiči nemuseli. Kolem jedenácté hodiny byl zprovozněn levý jízdní pruh. Na několik desítek minut byl uzavřený také tunel Mrázovka, kde boural motorkář.

Nákladní auto strhlo ventilaci v tuneluVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda ve Strahovském tunelu se stala před devátou hodinou. Při havárii byl poškozen tunel, protože auto zavadilo o ventilaci. "Komponenty vzduchotechniky jsou rozházeny po zemi," popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Poškozená ventilace ve Strahovském tunelu.

„Ve Strahovském tunelu jednotka z Petřin zasahovala u dopravní nehody nákladního vozu. Pomáháme záchranářům s transportem pacienta, vyproštění nebylo potřeba a budeme místo zajišťovat,“ uvedla mluvčí hasičů Kateřina Suchanská.

Zároveň byli další hasiči o kus dál v tunelu Mrázovka, kde boural motorkář.

Foto: ZZS Praha

Nehoda v tunelu Mrázovka

Pro zraněné u obou nehod přijeli záchranáři. „Oba zraněné motoristy posádky ošetřily, stabilizovaly a transportovaly do nemocnice Motol. Motorkář (39 let) utrpěl zlomeninu klíční kosti, řidič nákladního vozu (44 let) byl ošetřen po záchvatu křečí,“ konstatovala mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Kvůli uzavřenému tunelu se tvoří kolony v Patočkově ulici a okolí. Mimo jiné to komplikuje provoz linky 180.

Reklama

Výběr článků

Načítám