Hlavní obsah

Na cyklostezce v Ostravě se večer vážně zranil cyklista

Právo, plk

Velmi vážné zranění utrpěl v sobotu pozdě večer po střetu cyklista v Ostravě. Záchranáři jej s pravděpodobně poraněným mozkem přepravili do Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke kuriózní nehodě došlo krátce po 22. hodině na cyklostezce vedoucí podél řeky Ostravice. Ke zraněnému se záchranáři dostávali velmi těžce, neboť šlo o obtížně přístupné místo.

„Sanitní vozidlo nemohlo projet až k postiženému kvůli probíhajícím stavebním pracím a lešení postavenému pod nedalekým mostem. K dopravě v posledním úseku cesty proto posádka využila služební vozidlo policistů,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Potvrdil, že muž středního věku se při karambolu vážně zranil. „Zůstal po pádu ležet na zemi v bezvědomí a byl v přímém ohrožení života. Zasahující lékařka u něj vyslovila podezření na poranění mozku,“ popsal s tím, že záchranáři zajistili pacientovi dýchací cesty intubací a připojili ho k přístrojem řízené ventilaci. „Po dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče byl muž přepraven na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ sdělil.

Záchranáři uvedli, že šlo o srážku dvou cyklistů, podle informací policie ale došlo na cyklostezce ke střetu pětačtyřicetiletého cyklisty s chodci.  „Okolnosti nehody prověřujeme,“ podotkla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.  Zda měl cyklista přilbu zatím není zřejmé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám