Hlavní obsah

Třináctiletá s patnáctiletou se opily tak, že skončily na ARO

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Oslava narozenin nedopadla pro dvě dívky ve věku třináct a patnáct let příliš dobře. Jejich alkoholová cesta domů skončila ve čtvrtek večer na tramvajové zastávce na Joštově ulici v centru Brna. Kolemjdoucí si všimli, že jedna z dívek leží bezvládně na zemi a druhá se ji marně snaží zvedat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přivolaní strážníci našli dívky už na lavičce.

„Mladší z nich ale nevnímala nic z toho, co se kolem ní dělo. Kamarádka jen podpírala její bezvládné tělo a marně se snažila udržet vzpřímeně její hlavu. Strážníci proto okamžitě vyrozuměli záchrannou službu, dívce začali poskytovat pomoc a hlídali průchodnost dýchacích cest i životní funkce,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Patnáctiletá dívka stačila pouze přiznat, že se vracejí z narozeninové oslavy, kde a kolik toho vlastně vypily, a kdo jim alkohol naléval, neřekla. Po příjezdu záchranářů zkolabovala i starší dívka a obě nakonec skončily na Anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO) Dětské nemocnice. Případ už si převzali republikoví policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám