Hlavní obsah

V Kardašově Řečici shořel sklad dřeva

– Kardašova Řečice
Právo, Lucie Kandlová

Jihočeští hasiči vyrazili ve středu ráno k pile v Kardašově Řečici na Jindřichohradecku, která začala zatím z neznámých příčin hořet. Kvůli rozsahu požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Plameny jsou už pod kontrolou, přesto hasiči na místě stále zůstávají.

Foto: HZS Jihočeského kraje, .

Hasiči dostali oheň pod kontrolu do tři čtvrtě hodiny.

Článek

„Velitel podal zprávu, že se jedná o požár skladu o půdorysu přibližně 30 krát 50 metrů. Požár zasáhl přibližně 2/3 objektu,“ sdělila Právu mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Vzhledem k rozsahu události a množství vyslaných sil a prostředků byl krátce po sedmé hodině ranní vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Podle informací Práva bylo ve skladu uloženo palivové dřevo a dřevní vata. Uvnitř skladu v době požáru naštěstí nikdo nebyl. Zasahujícím hasičům se podařilo plameny dostat pod kontrolu po téměř pětačtyřiceti minutách.

„Požár se v tuto chvíli dále nešíří. Jednotky jsou na požářišti stále v dostatečném množství,“ řekl mluvčí hasičů s tím, že se musí rozebrat všechny konstrukce skladu a prolít je vodou. Skrytá ohniska totiž mohou být i pod zřícenou střešní krytinou. Hasiči mají na místě zřízené čerpací stanoviště.

Proč začalo hořet, se zatím neví, škodu vyšetřovatel zatím odhadl na milión korun.

Foto: HZS Jihočeského kraje, .

V Kardašově Řečici hořela pila.

Na místo jako první přijeli dobrovolní hasiči z Kardašovy Řečice, kteří začali ihned hořící sklad dřeva hasit. Podařilo se jim tak uchránit rodinný dům, který stojí v bezprostřední blízkosti hořící pily.

„K požáru skladu dřeva vyjeli profesionální hasiči ze stanic Jindřichův Hradec a Soběslav. Poplach byl vyhlášen i několika jednotkám dobrovolných hasičů z okolí. Operační důstojníci vyslali k požáru osádky devíti cisteren, čtyř dopravních automobilů a automobilové plošiny,” dodala Matějů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám