Hlavní obsah

V hotelu v centru Potštejna se našla trhavina

Právo,

Evakuaci několika lidí a zastavení dopravy v centru Potštejna na Rychnovsku si v pondělí dopoledne vyžádal nález podezřelého předmětu v objektu hotelu Slávie. Přivolaní pyrotechnici potvrdili, že se jedná o průmyslovou trhavinu. Za asistence policie a hasičů se ji podařilo z objektu odvézt a na odlehlém místě zlikvidovat.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Pyrotechnik odnáší trhavinu

Článek

Policie dostala zprávu o nálezu v pondělí po půl deváté ráno. „Policejní hlídka, která hlášení prověřila a potvrdila, ihned v perimetru několika desítek metrů prostor nálezu uzavřela a několik osob také evakuovala. Do příjezdu pyrotechniků zajišťovala bezpečnost v lokalitě a do ohraničeného prostoru nikoho nepustila,“ uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková.

Pyrotechnická služba s technikou po příjezdu a prvotním prozkoumání nálezu podezřelý předmět naložila do speciálního vozidla. Během tohoto úkonu policisté uzavřeli provoz na frekventované komunikaci I/14 i vedlejší silnici k centru obce.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Pyrotechnik odnáší trhavinu

Pyrotechnici pak za asistence policie a hasičů nalezenou průmyslovou trhavinu na odlehlém bezpečném místě zneškodnili. Událost dál prověřují kostelečtí policisté.

„Chtěla bych upozornit, že pokud kdokoliv najde zbraň, náboje, granáty, podezřelé balíčky, tašky a jiné věci s neznámým obsahem, ať se jich nedotýká a nález oznámí nejbližším policistům nebo na linku 158. Neodborným zacházením by mohl způsobit výbuch, výstřel, zranění nebo dokonce i smrt svoji či jiné osoby. V případě, že přivolá policisty k neznámé věci a pyrotechnik zjistí, že v ní nic nebezpečného není, trest mu nehrozí. Naopak trest a náhrada škody hrozí tomu, kdo oznámí bombu a policisté pak zjistí, že si celou věc vymyslel,“ dodala Kacálková.

Reklama

Výběr článků

Načítám