Hlavní obsah

Policisté na Zlínsku hledali ztraceného muže ozbrojeného lukem, našli ho v kukuřici

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Vybaven lukem, šípy a oštěpem, svlečený do půl těla a v přesvědčení, že je indián, odešel v neděli večer ze svého domova šestačtyřicetiletý psychicky nemocný muž z obce u Otrokovic. O tom, že ho postrádá, informovala policisty jeho manželka.

Foto: Policie ČR

Muž odešel z domova s indiánským vybavením

Článek

„Policisty čekala perná noc. Měli informace o tom, že muž vyhledává samotu a v minulosti už ho rodina několikrát hledala. Naposledy ho našli po dvou dnech ve velmi špatném stavu,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Velitel pátrací akce zavolal na místo policejní vrtulník s termovizí, ten však kvůli špatným povětrnostním podmínkám nemohl vzlétnout. Oblast, kterou bylo nutné prohledat, byla velmi rozsáhlá, navíc byla tma. Velitel proto rozhodl o vytvoření rojnic a stanovil dvě oblasti, které desítky policistů a hasičů propátrají.

„Půl hodiny po půlnoci se všem zúčastněným ulevilo. Muže našli spícího v kukuřičném poli. Kvůli jeho zdravotnímu stavu přivolali policisté lékařku, která rozhodla o jeho převozu do Psychiatrické nemocnice v Kroměříži,“ dodala Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám