Hlavní obsah

Policie odložila případ tragické nehody vysílané živě na Facebook. Dívka jela příliš rychle

– Most

Policie po téměř ročním vyšetřování ukončila a odložila případ tragické nehody dvou dívek na Mostecku. Na dotaz Novinek to v pondělí řekla mluvčí policie Ludmila Světláková. Dívky se při jízdě natáčely na mobilní telefon a při tom havarovaly. Jednadvacetiletá řidička zemřela.

Foto: ČTK/Zavoral Libor, ČTK

Místo tragické nehody

Článek

„Mladá řidička podle výsledků šetření při řízení vozidla tovární značky VW nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně-technickému stavu pozemní komunikace a dalším okolnostem, které mohla předvídat, a při projíždění levotočivé zatáčky v mírném klesání dostala smyk. Ten nezvládla a vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do protihlukové stěny,“ uvedla Světláková k příčinám nehody.

Policie v případu zadala znalecké posudky z oboru dopravy a zdravotnictví, a proto vyšetřování trvalo delší dobu. „Při nehodě řidička utrpěla zranění, se kterým byla transportována letecky do nemocnice, kde na následky zranění zemřela. Případ nyní policie odložila,“ konstatovala Světláková.

Zároveň doplnila, že řidička nebyla pod vlivem alkoholu ani drog.

Nehoda se stala 6. července u Obrnic na Mostecku. V autě tehdy cestovaly dvě kamarádky ve věku 21 a 22 let, které se při jízdě natáčely na mobil a přenášely jízdu živě na Facebook, kde ji mohli sledovat uživatelé. Na zveřejněném videu je vidět i moment nehody a okolnosti, které následovaly, protože přístroj stále nahrával.

O video později projevil zájem BESIP, který by chtěl video používat jako prevenci a varovat motoristy před nezodpovědným chováním.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám