Hlavní obsah

Policistu, který krotil paralyzérem studenta slavícího státnice, vyšetřuje inspekce

Právo, vtk
Brno

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) prověřuje zákrok v Brně z minulého týdne, při němž policista použil elektrický paralyzér proti opilému studentovi slavícímu úspěch u státní zkoušky. Shodou okolností jde v případě mladíka o budoucího zdravotního záchranáře.

Zákrok policistů v BrněVideo: Prima FTV

 
Článek

Student minulý týden ve středu s přáteli slavil do pozdních nočních hodin složení státní zkoušky. Postával před restaurací, kde prý vykřikl něco v duchu: „A máme to, ču*áci!“ Právě v tu chvíli jela kolem policejní hlídka, jejíž členové pokřik vztáhli na sebe.

Policisté ihned zakročili. Když s mladíkem začali řešit, zda s nimi půjde dobrovolně, policista použil paralyzér. Mladík skončil v bolestech na zemi, následně putoval do policejní cely.

Zákrok byl podle studenta i svědků události nepřiměřený. Mladík připouští, že byl podnapilý, ale na použití paralyzéru podle něj celá situace nebyla.

„Událost jsme si převzali a nyní ji prošetříme. Jak dlouho to bude trvat, to zatím nelze říci,“ řekl Právu Martin Strouhal z vedení GIBS.

Mladík, který po incidentu nadýchal 1,5 promile alkoholu, zatím není trestně stíhaný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám