Hlavní obsah

Dívka se v Praze dvakrát pokusila unést dítě z nákupního centra. Policie případ odložila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie odložila vyšetřování dívky, která se loni v Praze dvakrát pokusila unést dítě. Podezřelá z únosu je totiž nezletilá, řekl na dotaz Novinek Obvodní státní zástupce pro Prahu 10 Richard Houdek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V předmětné věci bylo skončeno prověřování skutečností nasvědčujících spáchání trestného činu. Věc byla policejním orgánem odložena, neboť podezřelá osoba není pro nedostatek věku trestně odpovědná. Sama podezřelá osoba je tedy mladší než 15 let,“ sdělil Houdek.

Jak dále připomněl, policisté věděli, že dívka je nezletilá a tudíž mladší 15 let, ale přesto museli prověřit všechny okolnosti případu. „S ohledem na věk dotčených osob není možné k věci poskytnout další informace,“ konstatoval Houdek.

Případy se odehrály loni v listopadu v nákupním centru Eden. V první případě nakupovala maminka se dvěma dcerami ve věku rok a půl a sedm let. Když poodešla k vedlejšímu regálu, situace využila nezletilá dívka a popadla mladší z holčiček a chtěla ji odnést. [celá zpráva]

Dítě zachránila kolemjdoucí

„Na únos zareagovala starší z dívek, která se snažila svou sestřičku únoskyni vytrhnout a při tom křičela o pomoc. Náhlého rozruchu si všimla kolemjdoucí, která únoskyni dítě vytrhla a vrátila mamince. Pachatelka využila náhlého zmatku a z místa utekla,” popsal tehdy mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Podobná situace se opakovala o den později, kdy tam nakupovala rodina se dvěma dětmi. Tříletá holčička se na chvíli vzdálila od rodičů a zaběhla za roh. Toho využila pachatelka, dívenku objala a polohlasem jí říkala „promiň, omlouvám se, to bude dobrý“.

Maminka po chvíli došla na místo a všimla si, že někdo drží její dceru. Následně vytrhla dívku z náruče ženy a odvedla ji jinam. Únoskyně ihned utekla pryč. Policie následně zveřejnila podobu únoskyně a vzápětí ji vypátrala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám