Hlavní obsah

Dívka se v Praze dvakrát pokusila unést cizí dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V nákupním centru Eden v pražských Vršovicích se v uplynulých dnech pokusila dvakrát unést neznámá žena cizí dítě. Vždy se jí však podařilo z místa činu zmizet, policie po ní vyhlásila v pondělí pátrání. Krátce poté podezřelou, která je podle dosavadních zjištění nezletilá, dopadla. Požádala proto o stažení zveřejněných fotografií.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

První incident se podle policistů odehrál už v pátek podvečer, kdy ve zmíněném nákupním centru v Praze 10 nakupovala maminka se dvěma dcerami ve věku rok a půl a sedm let. Když poodešla k vedlejšímu regálu, situace využila neznámá žena a popadla mladší z holčiček s cílem ji odnést neznámo kam, popsala policie.

„Na únos zareagovala starší z dívek, která se snažila svou sestřičku únoskyni vytrhnout a při tom křičela o pomoc. Náhlého rozruchu si všimla kolemjdoucí, která únoskyni dítě vytrhla a vrátila mamince. Pachatelka využila náhlého zmatku a z místa utekla,” popsal situaci mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

I podruhé žena utekla

Obdobná situace podle něj nastala ve stejném nákupním centru o den později. V sobotu šla do nákupního centra rodina se dvěma dětmi. „Tříletá holčička se na chvíli vzdálila od rodičů a zaběhla za roh. Toho opět využila pachatelka, dívenku objala a polohlasem jí říkala 'promiň, omlouvám se, to bude dobrý',“ popsal Hulan.

Maminka po chvíli došla na místo a všimla si, že někdo drží její dceru. Následně vytrhla dívku z náruče ženy a odvedla ji jinam. Únoskyně ihned utekla pryč. Maminka tříleté dívenky ji posléze popsala téměř totožně jako pachatelku z předchozího dne.

Podezřelá je nezletilá

Policie proto v pondělí odpoledne vyzvala veřejnost, aby jí s pátráním po neznámé ženě pomohla. Kriminalisté stáli zejména o výpověď paní, která zachránila malou holčičku z prvního popsaného případu. V podvečer však Hulan doplnil, že se jim podařilo „ztotožnit osobu podezřelou z trestných činů únos ve stadiu pokusu”.

Jelikož je žena nezletilá, policie požádala média o stažení zveřejněných fotografií. „Určitě je ale na místě poděkovat všem, kteří nám do této doby s pátráním pomáhali,” doplnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Související články

Unesl dceru do Švédska, dostal 30 měsíců

Pomyslnou tečku za případem únosu dnes šestileté dívenky učinil v pondělí Okresní soud v Semilech. Soudkyně Vladimíra Paroulková poslala na třicet měsíců do...

Výběr článků

Načítám