Hlavní obsah

Strážníci v pražském metru zadrželi dvě ženy kvůli údajnému únosu dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští strážníci zadrželi ve středu v metru dvojici žen, které podle oznámení unesly dítě. Ženy se pokusily utéct, ale hlídka je zpacifikovala. Policie následně zjistila, že šlo o rodinný spor mezi matkou dítěte a jeho babičkou, nikoliv o únos.

Strážníci zadrželi podezřelé ženy v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Strážníci, kteří mají na starosti bezpečnost v metru, dostali echo od policie s tím, že podezřelá dvojice se má nacházet podle oznámení v jedné ze souprav metra. Strážníci ženy našli v metru ve stanici I. P. Pavlova v prvním vagónu.

„Když si ženy hlídky všimly, pokusily se utéct. Jedna se pokusila utéct na eskalátory a na druhou ženu, která tlačila kočárek, křičela, ať také uteče,“ uvedl mluvčí strážníků Jan Čihák.

Jedna z žen se rozhodla klást odpor a utéct, proto proti ní hlídka zakročila a nasadila jí pouta. Následně obě skončily na služebně policie.

Podle policie o únos dítěte ale nešlo, protože dítě odvezla matka od babičky. Tomu měl předcházet spor o peníze. „Šlo o spor mezi matkou dítěte a jeho prarodiči, kteří se o dítě starají. Matka měla dítě odvést kvůli finančnímu sporu,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám