Hlavní obsah

Dítě si na Kolínsku zapíchlo grilovací jehlu do krku

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín

Batole ve Velkém Oseku na Kolínsku si ve čtvrtek zapíchlo do krku grilovací jehlu. Na pomoc mu vyrazili jak hasiči, tak záchranářský vrtulník, který ho převezl do nemocnice.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Událost se odehrála ve čtvrtek kolem šesté hodiny odpoledne u čerpací stanice ve Velkém Oseku.

„Byli jsme požádáni záchrannou službou o pomoc při zkrácení grilovací jehly, kterou si do krku zapíchla nezletilá osoba. Hasičům z Ovčár se následně povedlo jehlu zkrátit a osobu pomohli naložit do vrtulníku,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Petr Svoboda. Podle informací Novinek jde o dítě mladší tří let.

Na místo záchranáři vyslali posádku i s lékařem. „Dítěti jsme podali nezbytné léky a po zajištění bylo transportováno letecky do nemocnice v pražském Motole,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

„Policie u případu pouze asistovala a zajišťovala prostor pro přistání vrtulníku. Dále se jím nijak nezabýváme,“ doplnila mluvčí policie Martina Fejfarová.

Cizí předmět z rány se při první pomoci nevytahuje, protože skutečný rozsah poranění nemusí být v první chvíli patrný. Předmět většinou blokuje krevní průtok a jeho vyjmutím se může rána rozkrvácet. Zdroj: ZZS Středočeského kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám