Hlavní obsah

Policisté obvinili řidiče kvůli nehodě, při níž v Olomouci zemřely dvě děti. Byl opilý

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, Novinky, Jan Středa, mhr

Z usmrcení z nedbalosti a z ohrožení pod vlivem návykové látky obvinili policisté 38letého řidiče jednoho ze čtyř aut, která se ve čtvrtek srazila v Olomouci. Při nehodě zemřely dvě děti a další tři lidé byli zraněni. Muž je ve vazbě.

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě v Olomouci zemřely dvě dětiVideo: HZS Olomouc

 
Článek

„Nehodu si převzali kriminalisté, kteří zahájili trestní stíhání řidiče osobního vozidla, jakožto obviněného z trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní stíhání obviněného je vedeno vazebně,“ uvedla v úterý policejní mluvčí Irena Urbánková.

Později odpoledne informovala, že muž řídil opilý. „Orientační dechová zkouška byla u obviněného řidiče pozitivní. V případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let,” konstatovala Urbánková s tím, že více informací policie sdělovat nebude.

Kriminalisté na objasnění nehody dvou osobních aut a dvou dodávek stále pracují.

„Na místě bylo zraněno celkem pět lidí. Dva nezletilí pacienti byli na místě resuscitováni, ale bohužel neúspěšně. Další tři lidé byli následně po ošetření transportováni na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa. [celá zpráva]

Foto: HZS Olomouckého kraje

Další tři lidé se při havárii zranili.

„Žena byla ošetřena pouze ambulantně a propuštěna do domácí péče, muž byl ještě ve čtvrtek přeložen do Vojenské nemocnice Olomouc. Hospitalizován byl u nás pouze chlapec na standardním oddělení dětské kliniky se zhmožděninami na těle,“ řekl Právu v úterý mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při nehodě u Olomouce zemřely dvě děti.

Reklama

Související články

Při nehodě v Olomouci zemřely dvě děti

Dvě děti zemřely ve čtvrtek odpoledne při tragické nehodě na silnici mezi městskými částmi Olomouce Holice a Nové Sady. Další tři lidé byli zraněni, skončili...

Výběr článků

Načítám