Hlavní obsah

Býk na jatkách na Jihlavsku zaútočil na zaměstnance a těžce ho zranil

Jihlava

Na jatkách na Jihlavsku utrpěl vážné poranění 46letý pracovník, na něhož při přemísťování dobytka ve čtvrtek zaútočil býk. Záchranáři zraněného muže letecky přepravili do nemocnice v Brně. Uvedla to policejní mluvčí Jana Kroutilová. Přesný průběh a okolnosti neštěstí, které se stalo v obci nedaleko Třeště, prověřuje policie i inspektorát práce.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie přijala oznámení o události ve čtvrtek před 16. hodinou. Na pracovníka podle Kroutilové zaútočil jeden z býků při přemísťování dovezeného dobytka do areálu jatek.

„Bylo to těžké poranění. Muž byl převeden na umělou plicní ventilaci. Letecky byl transportován do brněnské nemocnice,” řekla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Býk zranil muže, který patří mezi zkušené pracovníky, uvedl Jiří Semerád z inspektorátu práce. Podotkl, že ke zraněním lidí u hospodářských zvířat čas od času dochází.

Jeho slova jako by potvrzovala i středeční událost, kdy 64letého muže v Hlubočci na Opavsku při dojení napadla kráva. Záchranáři ho se zraněními hlavy, hrudníku a nohy letecky přepravili na urgentní příjem nemocnice v Ostravě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám