Hlavní obsah

Cizinec o silvestrovské noci v Praze přejel ženu. Obžalovali ho za usmrcení z nedbalosti

– Praha • Aktualizováno

Státní zastupitelství obžalovalo cizince, který o silvestrovské noci zabil v centru hlavního města svým vozem zahraniční turistku. V pondělí to uvedl šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Tomáš Svoboda. Za usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí čtyřicetiletému cizinci až osm let vězení.

Foto: Novinky

Smrtelná nehoda v Myslíkově ulici v centru Prahy

Článek

Obžaloba kvůli nehodě nemusí být pro řidiče jediným problémem. Probační a mediační služba uvedla, že se muž nesešel se svým probačním úředníkem a patrně tak porušil podmínky dohledu, jež mu při propuštění z vazby na miliónovou kauci stanovil soud.

„Obviněný se nedostavil na schůzku s probačním úředníkem a my jsme informovali orgány činné v trestním řízení,“ upozornila mluvčí služby Kristina Labohá.

Cizinec obviněný z novoroční nehody v Praze a jeho advokát se vyjadřují po lednovém propuštění muže z vazbyVideo: Novinky

To potvrdil i státní zástupce. „Probační a mediační služba nám nahlásila, že dne 28. února se obviněný nedostavil k plánované schůzce. Proto státní zástupce tuto informaci ihned předal Obvodnímu soudu pro Prahu 2 s podezřením na možné porušení podmínek probačního dohledu,“ uvedl.

Dodal, že předtím muž přišel ke všem úkonům v trestním řízení, u nichž byla jeho účast nutná, a proto už vyšetřování dospělo ke konci.

Nehoda se stala v noci ze Silvestra na Nový rok. Asi hodinu a půl po půlnoci na křižovatce Spálené a Myslíkovy ulice řidič srazil 26letou cizinku, které záchranáři již nedokázali pomoci. Dechová zkouška následně ukázala, že muž měl přes dvě promile alkoholu.

Po nehodě muž skončil v takzvané útěkové vazbě, odkud byl 4. ledna propuštěn na kauci milión korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám