Hlavní obsah

Řidič se 4,5 promile jel ulicemi Prahy. Naboural zřejmě několik aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Strážníci ve čtvrtek zadrželi řidiče, který ulicemi metropole křižoval silně opilý. Při dechové zkoušce mu naměřili 4,5 promile alkoholu v dechu. Případ bude řešit policie, protože pravděpodobně naboural několik aut.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidiče si všimli lidé v Litoměřické ulici v Praze 9 a okamžitě o svém podezření informovali strážníky. Ti ho následně spatřili v ulici Na Prosecké vyhlídce, když zaparkoval na chodníku u lampy.

„Silně opilý muž seděl za volantem a na pokyn strážníků nebyl schopen z automobilu ani vystoupit. Strážníci mu proto pomohli z vozidla ven. Na výzvu k předložení dokladů jen nesouvisle cosi mumlal. Provedenou dechovou zkouškou mu hlídka následně naměřila skoro 4,5 promile,“ informoval mluvčí strážníků Jan Čihák.

Podle něj hlídka vzápětí zjistila, že v ulici je několik nabouraných aut, která podle Čiháka poškodil řidič. Na místo proto přivolala policisty, kteří si případ převzali k došetření. Muž mezitím skončil na záchytce.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám