Hlavní obsah

Nákladní vůz srazil seniora na kole, ten zemřel v nemocnici

Právo, ČTK, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice
Aktualizováno

V Písecké ulici ve Strakonicích srazil v pondělí před polednem nákladní automobil seniora na kole. Cyklista utrpěl velmi těžká zranění a vrtulník záchranné služby ho přepravil do českobudějovické nemocnice. Tam v podvečerních hodinách na následky střetu zemřel.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na křižovatce u prodejny Mountfield a vinen je pravděpodobně řidič nákladního auta. „Řidič nákladního vozu Tatra vyjížděl z vedlejší silnice a nevšiml si staršího pána na kole,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

„Cyklistu jsme předali na ARO českobudějovické nemocnice. Utrpěl velmi vážná poranění a je v kritickém stavu,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. V podvečer pak Bajcura informoval, že zraněný muž zemřel.

Nehoda se obešla bez dopravních omezení, Písecká ulice, po které vede doprava ze Strakonic do Českých Budějovic, tak zůstala po celou dobu otevřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám