Hlavní obsah

Cizinci v Hradci Králové vyjedli dva hotely a zmizeli bez placení

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policie pátrá po čtyřech cizincích, kteří se v minulých dnech ubytovali v hotelech v Hradci Králové, ale nezaplatili útratu. Během čtyř dní přijali policisté dvě oznámení od provozovatelů hotelů. Škoda dohromady činí necelých 20 tisíc korun. Cizincům hrozí až dva roky vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelá čtveřice v hoteluVideo: Policie ČR

 
Článek

Dvě ženy a dva muži si podle policie přes internetový ubytovací portál zarezervovali ubytování na čtyři noci ve dvou hradeckých hotelech. V obou hotelech se ubytovali ve stejný den.

„Při příjezdu si převzali klíče od pokojů, použili sprchu, snědli občerstvení z minibaru a odešli neznámo kam. Do současné doby se nevrátili, nezaplatili a z jednoho hotelu odnesli navíc i klíče od pokojů. V jednom hotelu způsobili škodu přes čtyři tisíce a v druhém téměř 15 tisíc korun,” popsala mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Ubytovatelé se sice pokusili strhnout dlužnou částku z platební karty, kterou pachatelé uvedli jako garanci platby, vyjel jim však pouze doklad, že platbu nelze provést. Zkoušeli je kontaktovat i na uvedený telefon, ale bez úspěchu. Celou věc proto oznámili policii.

Foto: Policie ČR

Neplatící hosté

Podle předložených cestovních pasů by se mělo jednat o dvě Estonky ve věku 22 a 33 let, jednoho 35letého Estonce a jednoho 30letého Fina. Skupina jezdí vozidlem Škoda Fabia červenovínové barvy. V případě prokázání viny hrozí pachatelům až na dva roky vězení.

Policie v souvislosti s případem nabádá hoteliéry k opatrnosti. „Apelujeme na ubytovatele, aby si hned ověřovali platnost platebních karet a jejich krytí. Zároveň je žádáme, pokud by se setkali s uvedenou čtveřicí, aby okamžitě zavolali na linku 158,” dodala Kormošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám