Hlavní obsah

Hasiči zasahovali u požáru v Praze Čimicích. Doprava stála

• Aktualizováno

Hasiči v pondělí večer zasahují u požáru v Čimické ulici v Praze 8. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. V okolí místa požáru je omezená doprava.

Požár v Čimicích (záběry poskytnuté čtenářem Novinek) Video: Novinky

 
Článek

Požár svědci nahlásili zhruba kolem šesté večer. „Původně nám byl ohlášen požár autoservisu. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že nehoří autoservis, ale přilehlé dílny,” uvedl mluvčí pražských hasičů Martina Kavka.

Prostory, kde hořelo, se nacházejí mezi dvěma obytnými obytnými domy - i jeden z nich je poškozený. „Z dílen a dřevěných budek se požár rozšířil na přilehlý rodinný dům a jeho podkroví,” doplnil Kavka.

Na místě zasahovalo 13 jednotek profesionálních hasičů. Těm se dlouho nedařilo dostat požár pod kontrolu.

„Krátce před půl devátou dostali hasiči požár pod kontrolu, jednotky se redukují a vyšetřovatelé příčin požárů se na místo vrátí zítra k došetření,” informovali hasiči na Twitteru.

Požár dílny v ČimicíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Určité riziko představovaly propan-butanové láhve, které hasiči postupně vytahovali. Záchranáři vyslali na místo vůz využívaný u případů s větším počtem zraněných, nakonec ho však zase stáhli - nikoho nebylo třeba ošetřovat.

Policisté informovali, že z nemovitosti nedaleko požáru evakuovali starší ženu, kterou předali do péče rodinným příslušníkům.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár omezil dopravu v Čimicích

Čimická a Lužecká ulice v okolí požáru byly neprůjezdné. Autobusové linky 145, 152 a 202 byly odkloněny přes Dolní Chabry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám