Hlavní obsah

Zloděj zůstal uvězněn v garážích na pražském Proseku. Pak na vrata vyzrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Uvězněn v garážích v bytovém domě na pražském Proseku zůstal loni dosud neznámý zloděj. Ven se dostal, až když přišel na to, jak otevřít garážová vrata. Škoda byla vyčíslena na několik desítek tisíc korun. Policisté však kromě něj pátrají i po dalších dvou mužích, kteří využili otevřených garáží a také do nich vnikli.

BEZ KOMENTÁŘE: Akci v garážích natočily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ, který zaznamenaly bezpečnostní kamery, se stal již 15. listopadu v ulici Na Vyhlídce. Kriminalistům se ale dosud nepodařilo muže najít, a tak požádali o pomoc.

Mladý muž se nad ránem do domu dostal vchodovými dveřmi, které překonal šroubovákem. Stejně postupoval i u dveří do garáží. Uvnitř se pořádně rozhlédl a vybral si podle policie bílou Škodu Superb.

„Následně rozbil boční okénko a z auta si přisvojil vše, co mohlo mít jakoukoli, byť sebemenší hodnotu. Majitele vozu tak připravil o zimní bundu, mobilní telefon, dva svazky klíčů a vysílačku,“ uvedl ve čtvrtek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Otevřená vrata lákala

Ven se však nedostal, protože zabouchnuté dveře nešly znovu vypáčit. A tak se dal do zkoumání mechanismu vrat garáží. Po nějaké době na něj přišel, vrata částečně otevřel a zmizel.

Foto: Policie ČR

První hledaný muž přišel hlavních vchodem.

„Jenže to nebyl ještě nočním návštěvám konec. Náhoda tomu chtěla, že o několik minut později procházela okolo otevřených vrat dvojice dalších mladíků. Ti tuto výzvu nenechali ladem a do garáží a k čerstvě vykradenému autu také nakoukli,“ konstatoval Hulan.

Podle něj byla tato dvojice v garážích krátkou dobu a není jasné, zda něco odnesla. Přesto po nich policisté rovněž pátrají. Pokud má kdokoliv informace k těmto třem mužům, nechť je předá na lince 158.

Foto: Policie ČR

Otevřenými vraty vnikl do garáží další muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám