Hlavní obsah

Záchranáři ze dvou krajů marně hledali oznámenou nehodu, vtipálkovi hrozí trest

Záchranné složky ze dvou krajů v noci z neděle na pondělí zhruba hodinu hledali nedaleko Chodové Plané místo oznámené nehody nákladního a dvou osobních aut. Podle oznamovatele se v jednom z vozů nacházel člověk v bezvědomí. Záchranáři se však zřejmě stali jen obětí „nechutného vtípku”, uvedla v pondělí mluvčí plzeňských hasičů Pavla Jakoubková.

Foto: ZZS Praha

Ilustrační foto

Článek

„Na Boží hod vánoční v půl druhé ráno obdržely složky integrovaného záchranného sboru informaci o vážné dopravní nehodě nákladního auta se dvěma osobními nedaleko od Chodové Plané. Dle oznamovatele se ve vozidle měla nacházet osoba v bezvědomí,” popsala začátek marného výjezdu záchranářů Jakoubková.

K údajnému místu nehody okamžitě vyjely posádky záchranářů i policistů, vedle nich i hasiči ze dvou krajů - plzeňského a karlovarského. „Všichni se zhruba hodinu snažili dopravní nehodu najít. Projeli všechny možné trasy v okolí,” dodala Jakoubková s tím, že operační střediska se snažila navázat kontakt s oznamovatelem. Ten už telefon nezvedal.

Akce byla ukončena jako planý poplach zhruba po hodině. Oznamovateli hrozí podle Jakoubkové trest za zneužití složek integrovaného záchranného systému.

Reklama

Výběr článků

Načítám