Hlavní obsah

Na Zlínsku se srazil osobní vlak s posunovací soupravou, tři zranění

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brumov-Bylnice
Aktualizováno

Tři zranění si vyžádala srážka osobního vlaku s posunovací soupravou, ke které došlo v pondělí v železniční stanici Brumov - Bylnice na Zlínsku. Nehod a se stála krátce po poledni. „Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému,“ potvrdil událost Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Srážka osobního vlaku a posunovací soupravy v železniční stanici Brumov - Bylnice.

Článek

„Záchranáři na místě ošetřili tři zraněné, z toho jedna žena utrpěla těžká mnohočetná zranění a byla transportována na urgentní příjem do Baťovy nemocnice ve Zlíně,“ doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při nehodě osobního vlaku a posunovací soupravy ve stanici Brumov - Bylnice se zranili tři lidé.

„Vlak se srazil se soupravou, která se pohybovala v rámci nádraží,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Později doplnil, že v důsledku srážky osobní vlak vykolejil jednou nápravou. „Při mimořádné události byli zraněni tři lidé (obsluha vlaků) a celkově byla zatím škoda odhadnuta na dva milióny korun (1.5 mil Regionova, 500 nákladní souprava),” uvedl mluvčí drážních inspektorů.

Podle webu Českých drah (ČD) je provoz vlaků na trati Horní Lideč - Bylnice v místě zastaven. Dopravce zajišťuje pro cestující náhradní autobusovou dopravu. Omezení by mělo trvat do 18 hodin. Drážní inspekce nehodu na místě vyšetřuje.

„Policisté na místě nehody zjistili, že nákladní vlak stál, zatímco osobní vlak do něj narazil. Ani v jednom z vlaků nebyli cestující. Přesto došlo při srážce ke zranění tří zaměstnanců, kteří jeli v obou vlacích. Třiačtyřicetiletá žena je zraněna těžce, dva muži ve věku čtyřiatřicet a jednapadesát let jsou zraněni lehce. Dechová zkouška u obou strojvedoucích je negativní,“ řekla mluvčí zlínského krajského ředitelství Policie ČR Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám